Korsukylän menut

Lähitilojen lumoa ja metsien monipuolisia makuja. Korsun kokkien kipinä syttyy puhtaista, paikallisista raaka-aineista, liekkiin leimahdetaan erilaisten makuparien yhdistelystä. Tavoitteena on saada pöytään makuelämyksiä, joita ei tule muualla vastaan!

Menut valmistetaan min. 10 henkilön ryhmille, otamme huomioon ennakkoon ilmoittamanne erityisruokavaliot. Hintaan sisältyy ruokajuomaksi Hämeenkankaan lähdevesi ja Korsun kotikalja. Leipävalikoimasta löytyy Ikaalislaisen Koiviston kotileipomon leivät. Kahvi/tee tarjoillaan jälkiruoan kaverina.

Hinta sisältää ruokailutilan vuokran luonnonmukaisen koristelun kera yksityiskäyttöön ryhmällenne illanvieton ajaksi, kun ryhmäkokonne on vähintään 20 henkilöä tai tilauksenne sisältää saunan tai aktiviteetteja. 10 – 19 henkilön ryhmiltä veloitamme tilavuokraa 80 €.
Paikan päällä loimutettavan tai itse savustetun lohen voitte tilata minkä tahansa menun toiseksi pääruoaksi 8 €/hlö.

Korsun Perinnepöytä

Menukokonaisuus on pysynyt jo useamman kauden muuttumattomana (joku on kai joskus todennut, ettei pyörää kannata keksiä uudelleen). Pöydän tarjottavat on ilo esitellä ruokailijoillekin – ruokalajien raaka-aineissa maistuu paikallisuus. Yön yli haudutettu possu on vieraidemme ehdoton suosikki, samoin suklaakakku!

Leipäjuustoa, paahdettua punajuurta, vadelmakastiketta
Vihersalaattia luomukasviksista
Tervasalaatinkastiketta
Kanelimarinoituja suppilovahveroita
Pikkelöidyt omenaviipaleet

Yön yli kypsytettyä savupossua
Kotisinappia
Uuniperunaa naapurin pellon perunoista
Villiyrttitäytettä
Metsähunajan kanssa paahdetut timjamiporkkanat

Täyteläinen suklaakakku, suolakinuskia ja metsämarjoja

40 €/hlö

 

Eränkävijän menu

Korsuretket on osa Suomen toista Geopark-aluetta (LauhanvuoriHämeenkangas), jonka teeman mukaan ”Suossa on elämä”. Eränkävijän menun ajatuksena oli koota simppeli, metsäinen menu, jota mietiskeltiin suon laidalla, nuotion äärellä istuskellen.
Vihersalaattia, karpaloita, paahdettuja siemeniä ja tervakastiketta
Timjamilla ryyditettyä metsäsienisalaattia
Maustekurkkukanootit
Suon laidan puolukkasurvos
Kierikan tilan perunat
Siirapissa haudutetut sipulit
Hämeenkankaan hirvikäristystä
***
Mustikkakukko ja vaniljakastike
43 €/hlö

Korsun Kottaraisille

Korsun suunmukainen savulohi kerää makunsa leppäsavussa lämmitellen. Kaveriksi pöytään nostetaan maukkaita salaatteja ja raikkaita makuja! Paikallisen tyrnitarhan mehukkaat marjat piristävät pannacottaa.

Rouskuva fenkoli-vihersalaatti
Pikkelöidyt luomukurkut
Marinoidut kasvikset
Parhaiden paikallisten panzanella

Lämmin peruna-kanttarellisalaatti
Savustettua lohta, perinteinen tilli-kermaviilikastike

Tyrni-valkosuklaa pannacotta

41 €/hlö

Tuli ja hiillos

(Alle 30 henkilön ryhmille, saatavilla ainoastaan Korsukylässä)

Menukokonaisuuden kanssa palataan alkulähteille ja kypsennetään taas ruoat liekkien lämmössä. Ajatusta Notski-ravintolasta on hauduteltu pitkään ja tässä buffet-mallisena ensimmäinen versio – simppeliä ja suussasulavaa!

Metsäinen marjasalaatti, tervakastike
Piparjuuri-kaalihöyste
Pikkelöidyt vahverot

Yrttien kera paistettua perunaa
Juurespyrettä
Nuotiopannulla paistettua Kyrösjärven kuhaa ja vuolukermaa
Täyteläinen nyhtöhirvi – tai possu (valintanne mukaan) ja savustettua omenaa

Muurinpohjaletut, kuusenkerkkäsiirappia ja vaniljajäätelöä

57 €/hlö

 

Sesonkilounas

Lounas sesongin raaka-aineista on aina yllätys – aika pitkään myös meille itsellemme. Saatamme saada edellisenä päivänä omenia, mustikoita, kanttarelleja tai vaikkapa paikallista haukea – tämän vuoksi esimerkiksi kokouslounaiden lopullinen sisältö päätetään aina vasta vähän ennen kuin hella laitetaan päälle. Kokonaisuus sisältää kuitenkin aina pari salaattia, pääruoan ja jälkiruoan.

27 €/hlö

 

Korsun kokkien salaiset keittoreseptit

Hirvi-/ tai lohikeittoa (keitetty oman keittiön liha- tai kalaliemeen)
Luomukurkkua
Juustosiivuja
Leivät, vaahdotettua voita
Ruokajuomana vesi ja kotikalja
Puolukka-suolakinuskirahkaa
Kahvi/ tee

24 €/hlö (SUPPILOVAHVEROKEITTO + 3 €)

Aikaisen linnun aamupala

Korsun omaa granolaa (luomukaurahiutaleita, kuivattuja marjoja, siemeniä, hunajaa)
Maustamatonta jogurttia
Lähileipomon sämpylöitä
Luomun kasvikset
Juustosiivut
Rahtipalvin leikkeleet
Keitetyt kananmunat
Kahvi/ tee
Tuoremehua
15 €/ hlö