Korsuretkien yhteystiedot

Puhelin: +358 40 5786 580

S-posti: myynti(at)korsuretket.fi

Korsukylän käyntiosoite: Kivimäenkuja 152, 38800 Jämijärvi

Laskutus- /postiosoite: Korsuretket Oy, Jyllintie 276, 39530 Kilvakkala

Y-tunnus: 2544213-9

Miten meistä tuli me?

Vuonna 1999 keväällä Åfeltin Miika, paikallisen Luomajärven Hevoskievarin silloinen isäntä, oli isälläni korjauttamassa autoaan. Kahvipöytäkeskustelussa se taisi tulla esille – kun sinä viet niitä asiakkaita niillä hevosillasi, niin tipauta pari meille laskemaan jokea kanooteilla. Meillä siis oli omassa harrastuskäytössä yksi kanootti. Jotain siitä huonosta vitsistä Miika taisi ottaa tosissaan, sillä muutamien päivien päästä tuli puhelinsoitto: ”Koittakaapa hommata niitä kanootteja, on parin viikon päästä tulossa 20 melojaa!”. Ensimmäinen reissu mentiin lainakanooteilla ja sillä yhdellä omalla. Pian tämän jälkeen ostettiin muotti ja kanootteja alettiin valmistaa itse. Tällä hetkellä melomaan pääsee kerrallaan 60 henkilön ryhmä, tarvittaessa isompikin. Kanootteja valmistetaan tilauksesta myös asiakkaille ja meiltä voi ostaa kanootteja käytettynäkin.
Ensimmäisenä kesänä kävi 200 melojaa ja pian määrä kymmenkertaistui. Siitä lähtien toiminta on tasaisesti kehittynyt laajentuen ruokapalveluihin, saunoihin ja monipuolisempaan ohjelmapalvelutarjontaan. Myös majoitus- ja kokouspalvelut ovat tulleet valikoimiin. Yksi tärkeimmistä toimista tällä hetkellä on yksityisasiakkaiden erilaiset juhlat häistä syntymäpäiviin. Tärkeää on myös yhteistyö muiden yrittäjien kanssa. Alueen monipuolinen ohjelmapalveluiden tuottaminen mahdollistaa jokaiselle sopivan tuotteen löytämisen.
Sukupolven vaihdosta Korsulla tehtiin vuonna 2010, mutta periaatteisiin on kuulunut myös vanhojen käyttäminen loppuun =) Hetkeksi vakavoituen; ilman Retua ja Ritua, jotka 11 vuotta ehtivät Korsun mäkeä rakentaa, ei hommasta tulisi mitään. Kiitos siitä!
Valmista ei kai tule koskaan, vaan Korsuretkille on kehitteillä koko ajan jotain uutta. Tervetuloa tutustumaan!

Arvot

 

Kaikki menee ihan mettään…

Ruoka, palvelut, aktiviteetit, saunat, kaikki tilaisuudet ja tapahtumat – kaikki menee ihan mettään. Mutta paljon meillä myös tulee metsästä; ruoan raaka-aineet saadaan pääpiirteissään luonnon antimista; riista, lähiruoka ja luomu ovat inspiraatioitamme. Tuotteidemme ideat kumpuavat metsistä ja niitä sovelletaan paikallisen luonnon toimintaan mahdollisimman saumattomasti sopivaksi. Palvelujen tuottajatkin on kyllä tulleet ihan suoraan mettästä ;)

Iloa Elämään

Asiakkaamme koostuvat ryhmistä, joista monet kokoontuvat esimerkiksi kerran vuodessa viettämään virkistyspäivää. Kyseessä saattaa olla myös elämän ainutlaatuinen häätilaisuus. Jollain on meneillään syntymäpäivät. Meille ei siis varsinaisesti kokoonnuta yhdessä murjottamaan ja pohtimaan elämän synkkyyttä. Jotta tavoite saavutettaisiin, emme sysää koko vastuuta asiakkaalle, vaan pyrimme omalla esimerkillämme ja toiminnallamme tuottamaan ilmoille ”hyvää pöhinää” ja hymyn huulille! Asiakkaiden hyvinvoinnin lisäksi meille on tärkeää, että Korsuretkillä työskentelevät kokevat työn tuovan iloa elämään.

Vastuullinen virma

Jotta voimme tuottaa hyvän mielen palveluita pitkälle tulevaisuuteen, pitää muistaa muutakin kuin mennä ihan mettään ja hymyillä. Noutatamme Metsähallituksen ohjeistusta kestävästä luontomatkailusta. Toiminnallemme tärkeää on työskennellä vastuullisesti kaikkien verkostojemme eduksi. Yhdessä olemme enemmän!

Vastuullisuuden vakuudeksi olemme suorittaneet Green Start -ympäristösertifikaatin sekä Laatutonni -sertifikaatin. Korsuretket kuuluu AAA-luottoluokitukseen.

 Kestävä Matkailu

 

Kestävän matkailun edistäminen on ollut yrityksellemme aina itsestään selvyys. Puhdas luonto on toimintamme elinehto ja haluamme ohjeistaa myös asiakkaitamme omatoimisesti liikkuessaan retkeilemään jälkiä jättämättä. Olemme sitoutuneet noudattamaan Metsähallituksen kestävän luontomatkailun periaatteita toiminnassamme. Alla muutamia meille erityisen tärkeitä asioita toiminnassamme.

– Ruoan raaka-aineiden alkuperän tiedostaminen on ollut meille aina tärkeää. Menuja esitellessämme pystymmekin kertomaan suuresta osasta tuotteitamme mistä raaka-aineet ovat lähtöisin. Marjat, sienet ja villiyrtit ostetaan paikallisilta kerääjiltä, riistalihat suoraan metsästysseuroilta ja leivät lähileipomosta.
– Suosimme kaikissa yhteistyökumppanuuksissamme paikallisia yrityksiä.
– Vältämme retkillämme kertakäyttöastioiden käyttöä.
– Vanha kalustomme laiteteaan eteenpäin; myymme edukkaasti mm. asiakaskäytöstä poistettuja kanootteja.
– Suosimme kierrätystä.
– Harkitsemme tuotteemme huolellisesti, jotta ne sopivat tukemaan kestävää luontomatkailua.
– Omissa ohjelmapalveluissamme liikutaan ainoastaan omilla lihasvoimilla.
– Luonnossa liikkuessamme emme jätä jälkiä maastoon.